Αρχική σελίδα » ΔΠΜΣ "MBA-Στρατηγική Διοίκηση και Ανταγωνιστικότητα" με 2 ειδικεύσεις » Ανακοινώσεις, Προσκλήσεις και Εκδηλώσεις

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στις 04.12.2020 ώρα 19:00: Ν.Α. ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ - ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Τη Παρασκευή  04 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19:00, οι Εκδόσεις Κάκτος, τo Public και το Inside Story διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση για το νέο βιβλίο  του Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Yale,  κ. Ν. Α. Χρηστάκη με θέμα: «ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ - Οι βαθιές και μακροχρόνιες επιπτώσεις της πρόσφατης πανδημίας στον τρόπο που ζούμε»

Το link είναι: https://www.facebook.com/68078766209/posts/10158516339586210/

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Ανδρέας Παπανδρέου,Καθηγητής Περιβαλλοντικών Οικονομικών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Πολιτικής Οικονομίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης
  • Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics and Political Science.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γορανίτης.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, 18ο Επενδυτικό και Χρηματιστηριακό Συνέδριο, 11/12/2020 με θέμα «Προστασία του Περιβάλλοντος & Επιχειρηματικότητα. Ο ρόλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών & του Χρηματιστηρίου Ενέργειας»

Τη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 11:00, ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου της Ένωσης Μετόχων Χρηματιστηρίου Αθηνών (e-mailinfo@sed.gr) διοργανώνει με Webex το 18ο ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ & ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα: «Προστασία του Περιβάλλοντος & Επιχειρηματικότητα. Ο ρόλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών & του Χρηματιστηρίου Ενέργειας»

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν, με υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

GUEST LECTURER Δρ. Δ. ΓΑΒΑΛΑΣ, 21-22/11/2020 με θέμα "Σύγχρονες Τραπεζικές Προσεγγίσεις στην Επιχειρηματική Χρηματοδότηση"

Το Σαββατοκύριακο 21- 22 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 15:00-18:00, στο πλαίσιο της διάλεξης του μαθήματος «ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ» του Μεταπτυχιακού μας Προγράμματος, με διδάσκοντες τους κ.κ. Κ. Τούντα και Θ. Συριόπουλο, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τον κ. Δ. Γαβαλά, Επικ. Καθηγητή Νατ/κης Χρημ/κης & Λογιστικής στο Παν. Αιγαίου, με θέμα: "Σύγχρονες Τραπεζικές Προσεγγίσεις στην Επιχειρηματική Χρηματοδότηση"


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Νομπελίστας Καθ. Χ. Πισσαρίδης, 11/11/2020 με θέμα "Productive Robots and Employment: The Role of National Innovation Systems"

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 και ώρα  16:00  στο πλαίσιο των Ακαδημαικών Ερευνητικών Σεμιναρίων που διοργανώνει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίων Κύπρου (Σειρά Σεμιναρίων) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή παρουσίαση του Νομπελίστα Καθ. Χ. Πισσαρίδη με θέμα: "Productive Robots and EmploymentThe Role of National Innovation Systems",    στο ακόλουθο Zoom link:

https://ucy.zoom.us/j/94607336980?pwd=ZVV3cHZLblpMNHc1RGZwak9ncnBpUT09
Password (αν τυχον απαιτηθεί): 877715

06-10-2020: Ανακοίνωση για την έναρξη των μαθημάτων 2020-21

Αγαπητές/οί φοιτήτριες/ές,

σας ενημερώνουμε ότι οι (Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις) ΟΣΣ για τον μήνα Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Οκτωβρίου εξ αποστάσεως.

Τα eclass και τα timetables των ΘΕ σας ενοτήτων θα είναι διαθέσιμα το πολύ μέχρι την Δευτέρα 12/10/2020.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι η  ΕΔΕ (Συντονιστική Επιτροπή) αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της κατάστασης κι έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των φοιτητών και των διδασκόντων (πολλοί εκ των οποίων πρέπει να μετακινούνται εκτός νομού για τη διεξαγωγή των μαθημάτων/ΟΣΣ, δεδομένης της Διιδρυματικής φύσης του ΜΠΣ που προσφέρεται από το ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), αποφασίζει τη διεξαγωγή των μαθημάτων εξαποστάσεως μέχρι νεοτέρας. Επίσης παρέχει τη δυνατότητα σε φοιτητές που τυχόν επιθυμούν την παρακολούθηση διαζώσης και έχουν προπληρώσει κάποια/ες Θεματική/ές Ενότητα/ες, να ζητήσουν ΑΜΕΣΑ την αναστολή φοίτησής τους για το 2020-21 και να τους επιστραφεί το ποσό η να κρατηθεί για το επόμενο Ακαδημαϊκό Έτος.

Με εκτίμηση,

Εκ της γραμματείας

Προκήρυξη νέων θέσεων στο ΔΠΜΣ "ΜΒΑ-Στρατηγική Διοίκηση και Ανταγωνιστικότητα" για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-21

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2020

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών ανακοινώνει  την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση 90 θέσεων φοιτητών, στο καινοτόμο Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) που συνδιοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «ΜΒΑ-Στρατηγική Διοίκηση και Ανταγωνιστικότητα» (ΜΒΑ in Strategic Management and Competitiveness) με τις εξής δύο ειδικεύσεις:

1. Στρατηγική Διοίκηση Επιχειρήσεων (Strategic Management) που αποτελεί συνέχεια για 6η χρονιά του ΜΠΣ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ «Διοίκηση Οικονομικών Μονάδων με κατεύθυνση Στρατηγικό Μάνατζμεντ»

2. Στρατηγική Ανταγωνιστικότητας Κρατών και Περιφερειών (Competitiveness Strategy of Countries and Regions)

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση τους έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Έναρξη μαθημάτων τον Οκτώβριο 2020.

Για την αίτηση πατήστε εδώ.

Για το υπόδειγμα συστατικής πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Guest Lecturer Μιχαηλίδου Αγγελίνα, Γενική Διευθύντρια & Partner της RESPONSE

Η κ.Αγγελίνα Μιχαηλίδου ήταν προσκεκλημένη την Κυριακή 22/12/2019, στο πλαίσιο της διάλεξής της κ. Π. Μπουφούνου στο μάθημα "Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων" του Μεταπτυχιακού μας Προγράμματος και είχε εισήγηση με θέμα "Negotiation Made Easy". Ήταν μια απόλυτα διαδραστική παρουσίαση/εργαστήριο όπου έδωσε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να απλοποιήσουν την έννοια των διαπραγματεύσεων, να αναγνωρίσουν τις περιπτώσεις που είναι προς διαπραγμάτευση σε σχέση με άλλες μορφές συναλλαγής και να θέτουν όρια και προσδοκίες πριν από κάθε διαπραγμάτευση.

Guest Lecturer Σπαράκης Βασίλειος, Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσιακής Μονάδας Αντιμετώπισης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

Ο κ.Βασίλειος Σπαράκης ήταν προσκεκλημένος την Κυριακή 22/12/2019 στα πλαίσια του μαθήματος "Αρχές Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής για Διευθυντικά Στελέχη" και είχε εισήγηση με θέμα "Regulations of Anti Money Laudering".

Guest Lecturer Κοτζαμάνης Βύρωνας, Καθηγητής Δημογραφίας στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ.Βύρωνας Κοτζαμάνης, Καθηγητής Δημογραφίας στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ήταν προσκεκλημένος το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019  και είχε εισήγηση με θέμα "Ελλάδα: Δημογραφικές εξελίξεις και προκλήσεις", στα πλαίσια της ΘΕ2.

Guest Lecturer Πάνος Μανέτος, Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, Διδάκτορας και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο κ. Πάνος Μανέτoς (Cc) ήταν προσκεκλημένος το Σάββατο 19/10/2019 και είχε εισήγηση με θέμα "Χαρτογράφηση της «πορτοκαλί" οικονομίας στην Ελλάδα", στα πλαίσια της ΘΕ2.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ SYLFF ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

Η Συντονιστική Επιτροπή του προγράμματος υποτροφιών Ryoichi Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund (SYLFF) έχει τη χαρά να προκηρύξει για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, στο πλαίσιο του Προγράμματος SYLFF του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  έξι (6) υποτροφίες, κάθε μία ύψους 8.300 δολαρίων, για φοιτητές μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

 Θα σας παρακαλούσα πολύ να μεριμνήσετε για την προώθηση των συνημμένων εγγράφων (της Πρόσκλησης και της Αίτησης Υποβολής Υποψηφιοτήτων για Χορήγηση Υποτροφιών SYLFF), στις αρμόδιες υπηρεσίες του Τμήματός σας το συντομότερο δυνατόν, ώστε να ενημερωθούν οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στις αντίστοιχες Γραμματείες των Τμημάτων ορίζεται η 23ηΟκτωβρίου 2019.

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα SYLFF μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Μαρία Βαρδάκη, υπεύθυνη διοικητικής υποστήριξης του προγράμματος, Τμήμα Ευρωπαϊκών & Διεθνών Σχέσεων, τηλ. 210 3689731, email: mvardaki@uoa.gr,  ενώ σχετικές πληροφορίες παρέχονται και μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου στη διεύθυνση http://www.interel.uoa.gr/dpt-intern-eu/inter-bil/programma-sylff.html

 Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία!

 

Προκήρυξη νέων θέσεων στο ΔΠΜΣ "Στρατηγική Διοίκηση και Ανταγωνιστικότητα" για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-2020

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2019

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών ανακοινώνει  την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση 90 θέσεων φοιτητών, στο καινοτόμο Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) που συνδιοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Στρατηγική Διοίκηση και Ανταγωνιστικότητα» (ΜΒΑ in Strategic Management and Competitiveness) με τις εξής δύο ειδικεύσεις:

1. Στρατηγική Διοίκηση Επιχειρήσεων (Strategic Management) που αποτελεί συνέχεια για 4η χρονιά του ΜΠΣ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ «Διοίκηση Οικονομικών Μονάδων με κατεύθυνση Στρατηγικό Μάνατζμεντ»

2. Στρατηγική Ανταγωνιστικότητας Κρατών και Περιφερειών (Competitiveness Strategy of Countries and Regions)

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση τους έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Έναρξη μαθημάτων τον Οκτώβριο 2019.

Για την αίτηση πατήστε εδώ.

Για το υπόδειγμα συστατικής πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Guest Lecturer Jorge-A. Sanchez-P., Chief Strategy and Financial Officer του Cluster Corallia

Την Κυριακή 14-07-2019 στο πλαίσιο της διάλεξης του μαθήματος "Μακροοικονομική και Οικονομική της Ανάπτυξης" πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από τον κ. Jorge-A. Sanchez-P., Chief Strategy and Financial Officer του Cluster Corallia, με θέμα: "Δομές Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας, Παραδείγματα και από την Ελληνική Σκηνή".

Guest Lecturer Γεώργιος Βλάχος, International Group Director for Board Advisory Services της εταιρίας "STANDON CHASE”

Το Σάββατο 13-07-2019 στο πλαίσιο της διάλεξης της ΘΕ1 στο μάθημα "Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων" του Μεταπτυχιακού, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από τον κ. Γεώργιο Βλάχο, International Group Director for Board Advisory Services  της εταιρίας "STANDON CHASE”, μίας εκ των κορυφαίων εταιρειών στο είδος τους στην Ελλάδα και διεθνώς, με θέμα : «Εταιρική Διακυβέρνηση και Ηγεσία Διοικητικών Συμβουλίων».

 

Guest Lecturer Αντώνης Κεφαλάς, Οικονομικός σύμβουλος και συγγραφέας του βιβλίου π ΔΕΛΤΑ

Ο  κ.Αντώνης Κεφαλάς, Οικονομικός σύμβουλος και συγγραφέας του  βιβλίου π ΔΕΛΤΑ όπως Ελλάδας, ήταν προσκεκλημένος την Κυριακή 5/5/2019 και είχε εισήγηση με θέμα "Στρατηγικές εκβιομηχάνισης και επιχειρήσεις", στα πλαίσια της ΘΕ1.   

 

Guest Lecturer Σωτήρης Παυλέας, Ειδικός Σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας

Ο κ.Σωτήρης Παυλέας, Ειδικός Σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας ήταν προσκεκλημένος το Σάββατο 4/5/2019, στα πλαίσια της ΘΕ2 και είχε εισήγηση με θέμα "Η Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης RIS3".

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΘ. κ. Ι.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο Ιωάννης Κ. Δημητρίου, καθηγητής Μαθηματικών – Πληροφορικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών» έλαβε το «Best Paper Award of The 2018 IAENG International Conference on Bioinformatics, International International MultiConference of Engineers and Computer Scientists 2018», Hong-Kong, για την εργασία του «Peak Estimation of a Spectrum from Noisy Measurements by Least Squares Piecewise Monotonic Data Approximation».

Η κύρια δυσκολία του υποκείμενου προβλήματος είναι ότι πρέπει να εντοπίσει αυτόματα τις άριστες κορυφές ενός φάσματος, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί συνδυασμοί που πρακτικά καθίσταται αδύνατο να δοκιμασθούν κατά μόνας. Το επίτευγμα της μεθόδου είναι ότι αναγάγει το πρόβλημα σε ένα ισοδύναμο που το επιλύει μηχανικά και κοινότοπα για ιδιαίτερα μεγάλα ποσά δεδομένων σε ένα κοινό pc. Παραδείγματος χάριν, σε 100000 δεδομένα με σφάλμα, η μέθοδος χρειάζεται περίπου ένα δευτερόλεπτο για να εντοπίσει 100 κορυφές, ενώ το πλήθος συνδυασμών είναι τεράστιο.

Γενικώς, το πρόβλημα της εύρεσης κορυφών (peak finding) έχει πολλές εφαρμογές σε ποικίλα επιστημονικά πεδία.

Προκήρυξη νέων θέσεων στο ΔΠΜΣ "Στρατηγική Διοίκηση και Ανταγωνιστικότητα" για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών ανακοινώνει  την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση 90 θέσεων φοιτητών, στο καινοτόμο Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) που συνδιοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Στρατηγική Διοίκηση και Ανταγωνιστικότητα» (ΜΒΑ in Strategic Management and Competitiveness) με τις εξής δύο ειδικεύσεις:

1. Στρατηγική Διοίκηση Επιχειρήσεων (Strategic Management) που αποτελεί συνέχεια για 4η χρονιά του ΜΠΣ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ «Διοίκηση Οικονομικών Μονάδων με κατεύθυνση Στρατηγικό Μάνατζμεντ»

2. Στρατηγική Ανταγωνιστικότητας Κρατών και Περιφερειών (Competitiveness Strategy of Countries and Regions)

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση τους έως τις 22 Φεβρουαρίου 2019.

Έναρξη μαθημάτων τον Μάρτιο 2019.

Για την αίτηση πατήστε εδώ.

Για το υπόδειγμα συστατικής πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.